Servicii Cadastrale | CADASTRU IN BACAU
0743 126 474
cadastruinbacau@yahoo.com

Cand avem nevoie de cadastru si intabulare?

foto-cadastru16Cadastrul si intabularea sunt necesare pentru actele notariale, atunci cand vrem sa instrainam imobilul (vanzare-cumparare, donatie, schimb, etc), in momentul in care se doreste ipotecarea imobilului (atunci cand vrem sa facem un credit ipotecar si sa garantam cu imobilul), cat si pentru situatia in care se doreste o garantie sigura asupra dreptului de proprietate a imobilului.

 

Ce trebuie sa stim atunci
cand vrem sa achizitionam un teren?

foto-cadastru15Pentru a evita surprizele neplacute din cauza neinformarii corespunzatoare in momentul in care achizitionati un teren va prezentam pasii pe care trebuie sa-i urmati:

  1. Discutati doar cu proprietarul de drept al terenului, evitati sa discutati cu intermediari, astfel se diminueaza riscul aparitiei unor comisioane nejustificate.
  2. Informati-va daca imobilul are documentatie cadastrala, astfel sunteti sigur de suprafata, limite si de vecinatatile terenului. Daca nu exista documentatie cadastrala trebuie sa aveti in vedere perioada necesara intabularii imobilului.
  3. Pentru informarea amanuntita asupra datelor imobilului (adresa, suprafata, tarla, parcela, proprietari, existenta unei ipoteci) este indicat sa studiati Extrasul de Carte Funciara.
  4. Daca terenul are documentatie cadastrala, este indicat sa apelati la serviciile unui inginer cadastrist autorizat pentru identificarea terenului prin operatiunea numita “Trasarea limitelor” (tarusare).

Design by DALIZON